Sunstream Båtlyftar
a
Hem » Båtlift

Sunstream Boatlifts Nordic AB
Address: Vikingavägen 17A, 133 33 Saltsjöbaden
Email: info@sunstreamboatlifts.se
Phone: 08-694 85 00

Godsadress
Address: Torsbergsbacken 20A, 139 50 Värmdö

Båtlift – Köpa båtliftar

Båtlift från Sunstream är att investera i din båt

Båtlift passar de många båtintresserade som vill ha en ett enklare och smidigare båtägande, använda båten under längre tid av året och samtidigt försöka tänka på miljön. Med en båtlift bestämmer du själv när säsongen skall börja och när den är slut. Du kan nämligen vinterförvara båten på båtliftar. Dessutom slipper du allt arbete med bottenmålning, slipning och liknande på våren och får då ett grönare båtägande. Påväxt av alger och havstulpaner är obefintlig då båten förvaras ovanför ytan hela tiden.

Högre andrahandsvärde tack vare båtlift

Eftersom båten håller sig helt fri från påväxt, fukt och vatteninträngning så behåller också skrov och inredning ett bättre skick än om båten legat i vattnet. Det gör att båten ofta håller ett högre andrahandsvärde på begagnatmarknaden om den förvarats på båtlift. Många använder det som ett argument vid försäljningen för att få ett högre pris för båten, båtlyftar har många fördelar.

Kontakta oss för att välja rätt båtlift för just din båt!

Båtlift och båtliftar
Fördelar med Sunstreams båtliftar
200+ sålda båtlyftar i Norden

200+ sålda båtliftar i Norden

Ingen påväxt & ingen bottenmålning

Ingen påväxt & ingen bottenmålning

Spara pengar genom vinterförvaring på båtlyft

Spara pengar genom vinterförvaring på båtlift

För båtar upp till 80 ton

Båtlift för båtar upp till 50 ton

Hydraulisk båtlift

Med en båtlift kan du förvara båten i luften ovanför vattnet när du inte använder den. Det är både smart och miljövänligt samt ekonomiskt fördelaktigt ur ett längre perspektiv att ha en hydraulisk båtlyft. Båten körs upp på en anordning som sen via hydraulik lyfter upp den ovanför vattenytan. Då slipper man påväxt i botten, skrovet drar inte åt sig vatten som gör båten tyngre, får lägre försäkringspremie, högre andrahandsvärde och framförallt värnar om miljön i Östersjön.

Det finns många fördelar med båtlift:

 • Det går snabbt. Du får enkelt upp eller ned båten på 30 sekunder.
 • De är snygga. En Sunstream båtlift har inga stora balkar som tar plats på bryggan.
 • Du håller båtens botten ren. Slipp påväxt och bottenmålning.
 • Du sparar pengar. Vinterförvara båten på båtliften och undvik dyra varvskostnader.
 • Nästan underhållsfria. En hydraulisk båtlift är nästan underhållsfri jämfört med el/vajer-driven båtlift.

Varför båtliftar från Sunstream?

Sunstream har varit marknadsledande för hydrauliska båtliftar sedan mitten på 90-talet. Bolaget grundades i Seattle, USA av Ken Hey som tidigare arbetade som ingenjör på flygbolaget Boeing. Ken var mycket intresserad av båtar och hade en idé om hur han skulle kunna revolutionera industrin för båtlyftar. Han lanserade 1996 modellen SunLift.

Båtlift med hydraulik

Den typen av båtlift var mycket ovanlig och SunLift blev snabbt mycket populär i USA och Sunstream etablerade sig snabbt världen över som en ledande tillverkare av sådana båtliftar. Några år senare lanserades FloatLift som också drivs med hydraulik men som är en flytande båtlift. Sunstream är fortfarande ledande för just båtliftar som drivs med hydraulik och solceller. 

Båtlift med balkar/stolpar

Vi representerar sedan några år tillbaka varumärket Hi-Tide Boat Lifts på den Nordiska marknaden. Hi-Tide tillverkar bryggliftar och stolpliftar i egen fabrik i södra Florida. Dom har tillverkat båtliftar sedan 1979 och är en av de största i branschen. Med en båtlift från Hi-Tide får man garanterat bästa kvalitet, funktionalitet och snabbhet.

Båtlift för båtar upp till 80 ton! Vi kan genom Hi-Tides sortiment leverera båtliftar till riktigt stora båtar med vikt ändå upp till 80 ton. De vanligaste storlekarna som vi säljer ligger mellan 2-6 ton.

Båtliftarna är tillverkade i marinaluminium med detaljer av syrafast. Vajrarna är rostfria. Snäckväxlar och elmotorer håller högsta kvalitet och är mycket snabba. Båtliften styrs med fjärrkontroll.

Läs mer om Hi-Tides båtliftar.

Kom igång idag!

Ta nästa steg. Kontakta oss för ett
kostnadsfritt hembesök.
Vi undersöker botten, diskuterar placering och estimerar kostnad för installation av båtlift.

Sunstream FloatLift

En flytande båtlift som kan förtöjas precis som en båt. Pontonerna är skumfylld och kan inte punkteras. Används av privatpersoner, myndigheter och företag.

Miljövänlig hydraulvätska

Sunstream värnar om miljön så hydraulvätskan som används till samtliga båtliftar är biologiskt nedbrytbar och godkänd för bruk i dricksvatten.

Sunstream SunLift/SLX

Bottenstående båtlift som kan monteras ned till 6 meters djup. Modellserien hanterar båtar upp till 13,6 ton. Drivs med batteri, hydraulik & solceller.

Tillbehör

 • Swiftshield – Automatisk övertäckning av båten
 • Sunstream Canopy – Tak över båten
 • Guide-ons – Styrpinnar för att enklare tilläggning
 • Motorstop – Hindrar båten att komma för långt fram på båtliften
 • Catwalk – Gör det möjligt att gå på sidan av båten
 • Powerpack Shelf – Montera hydraulpumpen på båtliften

Jag vill veta mer!