Sunstream Båtlyftar
a
Hem » Bottenmåla båt

Sunstream Boatlifts Nordic AB
Address: Vikingavägen 17A, 133 33 Saltsjöbaden
Email: info@sunstreamboatlifts.se
Phone: 08-694 85 00

Godsadress
Address: Torsbergsbacken 20A, 139 50 Värmdö

Bottenmåla båt

Fördelar med Sunstreams båtlyftar

200+ sålda båtlyftar i Norden

Ingen påväxt & ingen bottenmålning

Spara pengar genom vinterförvaring på båtlyften

För båtar upp till 80 ton

Bottenmåla båt – spara tid, pengar och miljö med en båtlyft istället

Havstulpaner och andra vattenlevande organismer sätter sig fast i botten på båtar och fartyg under sommarhalvåret. Detta ökar motståndet i vatten vilket gör att båten går långsammare och drar mer bränsle. En lösning på detta är att bottenmåla båten med någon typ av bottenfärg innehållandes bekämpningsmedel. Gifterna stannar inte i färgen ut sprids ut i vattnet och orsakar stor skada på miljön.drivs genom hydraulik, batteri och solceller som enkelt styrs med hjälp av en fjärrkontroll.

För att förhindra påväxt utan att behöva bottenmåla båten finns ett antal olika alternativ. Det enda alternativet som fungerar till 100 procent är att investera i en båtlyft. Båten förvaras då ovanför vattenytan när den inte användes och havstulpanerna kommer således inte i kontakt med båtbotten.

Sunstreams båtlyftar är rena miljöprodukter och drivs på batteri och solceller. En annan fördel med båtlyft är att båtens skrov inte drar åt sig vatten. Normalt sett drar en plastbåt åt sig ca 10 procent av sin egen vikt i vatten, vilket gör att den blir tyngre och drar mer bränsle som också är skadligt för miljön.

Att investera i en båtlyft istället för att bottenmåla sin båt har fler fördelar än att endast omöjliggöra påväxt. Man får även lägre försäkringspremie, högre andrahandsvärde, enklare handhavande och sänkta årskostnader då båten kan förvaras på lyften vintertid. Normalt sett räknar man hem en investering på ca 10 år.

Fyll i formuläret nedan