Hydraulisk båtlyft

Sveriges snyggaste båtlyftar!

 

Sunstreams båtlyftar drivs genom hydraulik. Det innebär att flera kraftiga hydraulcylindrar lyfter båten i och ur vattnet. Systemet är driftsäkert och kräver lite underhåll. Allt styrs enkelt via en knapptryckning på fjärrkontrollen.

 

Båtlyft

 

Hydraulisk båtlyft från Sunstream har funnits på den svenska och nordiska marknaden sedan 2004 och är ett effektivt och miljövänligt sätt för motorbåtsägare att förvara båten på under tiden den inte används.

 

Slipp bottenmåla båten – installera en hydraulisk båtlyft

 

Inom några år kommer troligen ett förbud mot bottenmålning av alla båtar upp till 7 meter. Och alla bottenfärger som innehåller någon form av gifter kommer att förbjudas. Ett av alternativen för att slippa påväxt under båten kommer då att vara en hydraulisk båtlyft. Under tiden båten inte används så kommer den att förvaras ovanför vattenytan och därmed inte utsättas för alger och havstulpaner.

 

 

Om utseende och estetik är viktigt så är Sunstream SunLift det bästa valet. Konstruktionen är nästan helt dold under båten i upphissat läge. I nedfällt läge syns den inte alls.

 

Fördelar med båtlyft

 

Båten är svårare att stjäla

Båten absorberar inget vatten (en plastbåt drar åt sig ca 10% av sin egen vikt)

Enklare tilläggning

Lägre försäkringspremie

Båten ligger säkert för vind, vågor och svall

Med båtlyft slipper du oroa dig för bojkättingar som kan gå av

Undvik dyra varvskostnader genom att vinterförvara båten på båtlyften

Förläng säsongen genom att själv bestämma när båten ska upp eller ned

Våra produkter

 

Bottenstående båtlyft

Sunstream SunLift är gjord för vårt nordiska klimat och står på fyra ben direkt på botten. Är det mjuk botten monteras extra stora fötter som skapar stor bärighet. Om det är bergbotten borras och bultas lyften fast i botten. Lyften drivs med batteri, solceller och hydraulik. Styrs enkelt med fjärrkontroll. Rekommenderat vattendjup är ca 1,2-5 meter.

 

Flytande båtlyft

Sunstream FloatLift är en flytande lyft som också drivs genom hydraulik, batteri och solceller. Pontonerna är rotationsgjutna och skumfyllda. Kan ej punkteras eller sjunka. Ingen del av aluminium ligger i vattnet i upphissat läge. FloatLift är en av världens bästa produkter i sitt slag.

 

Vill du ha hjälp med att välja rätt båtlyft för just din båt?

 

Vi har sålt och installerat ett stort antal hydrauliska båtlyftar över hela Sverige och har modeller och tillbehör för alla applikationer.

Välkommen att kontakta Sunstream Boatlifts Nordic AB så bokar vi in ett besiktningsmöte och ger en kostnadsfri offert.

Hydraulisk båtlyft

Vilken modell passar dig?

 

Ring 08-694 85 00 eller maila info@sunstreamboatlifts.se så hjälper vi dig att hitta rätt båtlyft för dina behov. Välkommen!

 

Båtlyft

 

Båtlyft för privatpersoner, båtklubbar, marinor & företag

 

Våra båtlyftar har en mängd olika användningsområden. Vanligast är att vi installerar båtlyft vid en privatägd brygga/sjöfastighet. Där kunden vill förvara sin båt på ett enkelt och säkert sätt. Och få alla fördelar som Sunstreams produkter medför. Men vi säljer mer och mer till andra typer av kunder. Exempelvis båtklubbar och marinor.

 

Både våra bottenstående och flytande båtlyftar är inte mycket bredare än en vanlig båtplats. Därför kan de placeras mellan y-bommar och på så sätt användas i en båtklubb eller marina. Då kan båtarna förvaras på lyftarna året runt. På det sättet frigörs yta på land som kan användas till annan intäktsgenererande verksamhet. Exempelvis fler båtar för vinterförvaring eller för att kunna bygga fastigheter.

 

Varför Sunstream?

 

Sunstream Boat Lifts grundades av Ken Hey i Seattle 1996. En flygplansingenjör som arbetade för Boeing innan han startade företaget. Idag är Sunstream världens största och ledande tillverkare av hydrauliska båtlyftar. Precis som allt annat så har Sunstream utvecklat och förfinat sina produkter sedan 1996. Lägre underhåll. Högre tillförlitlighet. Bättre skydd. Inga vajrar som kan gå av. Helt enkelt designade med användaren i fokus.

 

Hydraulik är det modernaste sättet att driva en båtlyft. Sunstream kombinerar kraftig hydraulik, sofistikerad ingenjörskonst och komponenter av högsta kvalitet. Lyftarna är tillverkade i 6061-T6 marinaluminium. Och alla mindre delar är syrafasta.

 

Vill du ha hjälp med att välja rätt båtlyft för just din båt, båtklubb eller marina?

 

Vi har sålt och installerat ett stort antal hydrauliska båtlyftar över hela Skandinavien och har modeller och tillbehör för alla applikationer.

Välkommen att kontakta Sunstream Boatlifts Nordic AB så bokar vi in ett besiktningsmöte och ger en kostnadsfri offert.