Sunstream Båtlyftar
a
Hem » Hydraulisk båtlyft

Sunstream Boatlifts Nordic AB
Address: Vikingavägen 17A, 133 33 Saltsjöbaden
Email: info@sunstreamboatlifts.se
Phone: 08-694 85 00

Godsadress
Address: Torsbergsbacken 20A, 139 50 Värmdö

Hydraulisk båtlyft

Fördelar med båtlyftar

200+ sålda båtlyftar i Norden

Ingen påväxt & ingen bottenmålning

Spara pengar genom vinterförvaring på båtlyften

För båtar upp till 80 ton

Sveriges snyggaste båtlyftar!

Sunstreams båtlyftar drivs genom hydraulik. Det innebär att flera kraftiga hydraulcylindrar lyfter båten i och ur vattnet. Systemet är driftsäkert och kräver lite underhåll. Allt styrs enkelt via en knapptryckning på fjärrkontrollen.

Hydraulisk båtlyft

Hydraulisk båtlyft från Sunstream har funnits på den svenska och nordiska marknaden sedan 2004 och är ett effektivt och miljövänligt sätt för motorbåtsägare att förvara båten på under tiden den inte används.

Slipp bottenmåla båten – installera en hydraulisk båtlyft


Inom några år kommer troligen ett förbud mot bottenmålning av alla båtar upp till 7 meter. Och alla bottenfärger som innehåller någon form av gifter kommer att förbjudas. Ett av alternativen för att slippa påväxt under båten kommer då att vara en hydraulisk båtlyft. Under tiden båten inte används så kommer den att förvaras ovanför vattenytan och därmed inte utsättas för alger och havstulpaner. 

Om utseende och estetik är viktigt så är Sunstream SunLift det bästa valet. Konstruktionen är nästan helt dold under båten i upphissat läge. I nedfällt läge syns den inte alls.

Båtlyft för privatpersoner, båtklubbar, marinor & företag

Våra båtlyftar har en mängd olika användningsområden. Vanligast är att vi installerar båtlyft vid en privatägd brygga/sjöfastighet. Där kunden vill förvara sin båt på ett enkelt och säkert sätt. Och få alla fördelar som Sunstreams produkter medför. Men vi säljer mer och mer till andra typer av kunder. Exempelvis båtklubbar och marinor.

Både våra bottenstående och flytande båtlyftar är inte mycket bredare än en vanlig båtplats. Därför kan de placeras mellan y-bommar och på så sätt användas i en båtklubb eller marina. Då kan båtarna förvaras på lyftarna året runt. På det sättet frigörs yta på land som kan användas till annan intäktsgenererande verksamhet. Exempelvis fler båtar för vinterförvaring eller för att kunna bygga fastigheter.

Fördelar med båtlyft

 • Båten är svårare att stjäla
 • Båten absorberar inget vatten (en plastbåt drar åt sig ca 10% av sin egen vikt)
 • Enklare tilläggning
 • Lägre försäkringspremie
 • Båten ligger säkert för vind, vågor och svall
 • Med båtlyft slipper du oroa dig för bojkättingar som kan gå av
 • Undvik dyra varvskostnader genom att vinterförvara båten på båtlyften
 • Förläng säsongen genom att själv bestämma när båten ska upp eller ned

Vilken modell passar dig?

Ring 08-694 85 00 eller maila info@sunstreamboatlifts.se så hjälper vi dig att hitta rätt båtlyft för dina behov. Välkommen!

Hydraulisk båtlyft

Bottenstående båtlyft

Sunstream SunLift är gjord för vårt nordiska klimat och står på fyra ben direkt på botten. Är det mjuk botten monteras extra stora fötter som skapar stor bärighet. Om det är bergbotten borras och bultas lyften fast i botten. Lyften drivs med batteri, solceller och hydraulik. Styrs enkelt med fjärrkontroll. Rekommenderat vattendjup är ca 1,2-5 meter.

Flytande båtlyft

Sunstream FloatLift är en flytande lyft som också drivs genom hydraulik, batteri och solceller. Pontonerna är rotationsgjutna och skumfyllda. Kan ej punkteras eller sjunka. Ingen del av aluminium ligger i vattnet i upphissat läge. FloatLift är en av världens bästa produkter i sitt slag.

Kom igång idag!

Ta nästa steg. Kontakta oss för ett
kostnadsfritt hembesök.
Vi undersöker botten, diskuterar placering och estimerar kostnad för installation.

Varför Sunstream

Sunstream Boat Lifts grundades av Ken Hey i Seattle 1996. En flygplansingenjör som arbetade för Boeing innan han startade företaget. Idag är Sunstream världens största och ledande tillverkare av hydrauliska båtlyftar. Precis som allt annat så har Sunstream utvecklat och förfinat sina produkter sedan 1996. Lägre underhåll. Högre tillförlitlighet. Bättre skydd. Inga vajrar som kan gå av. Helt enkelt designade med användaren i fokus.

Hydraulik är det modernaste sättet att driva en båtlyft. Sunstream kombinerar kraftig hydraulik, sofistikerad ingenjörskonst och komponenter av högsta kvalitet. Lyftarna är tillverkade i 6061-T6 marinaluminium. Och alla mindre delar är syrafasta.

Vill du ha hjälp med att välja rätt båtlyft för just din båt, båtklubb eller marina?

Vi har sålt och installerat ett stort antal hydrauliska båtlyftar över hela Skandinavien och har modeller och tillbehör för alla applikationer.

Välkommen att kontakta Sunstream Boatlifts Nordic AB så bokar vi in ett besiktningsmöte och ger en kostnadsfri offert.

Enkelt och miljövänligt

Aldrig förr har det varit så enkelt att förvara, lyfta eller sjösätta båten. Sunstreams hydrauliska båtlyftar gör båtlivet betydligt enklare och smidigare med sina kraftiga hydraulcylindrar som lyfter båten upp och ner i vattnet. Du monterar den intill din brygga eller på din båtplats och styr den med en fjärrkontroll. Självfallet är det solceller som laddar batteriet, vilket gör Sunstreams båtlyftar till en miljövänlig och energieffektiv lösning för att ta hand om din båt på bästa möjliga sätt.

Genom att du enkelt kan hissa upp båten strax ovanför vattenytan efter att du har lagt till behöver du inte oroa dig alls för stormar och oväder när du lämnar båten. Den riskerar således inte att slå i sidled eller slita sönder bojkättingen och tampar. Dessutom slipper du angrepp från både fukt, alger och havstulpaner och slipper därmed en stor del av underhållsarbetet som krävs när man har båt. Att de är Sveriges snyggaste båtliftar är inte det viktigaste men något som vi gärna nämner!

För både privatpersoner och båtklubbar

Sunstream installerar hydrauliska båtlyftar vid privatägda bryggor och sjötomter, hos kunder som vill kunna förvara sina båtar på ett säkert och enkelt sätt, med minimalt underhållsarbete och smidig hantering. Många människor med sjötomter och fritidshus lämnar ofta stället under längre perioder – även under säsong. Då är det skönt att veta att båten är i säkert förvar och det sparar både tid och energi att slippa göra regelbundna kontroller.

Båtlyftarna är inte mycket bredare än en vanlig båtplats och kan placeras mellan y-bommar i marinor och båtklubbar där de kan förvaras på lyften året runt. Som ägare av dessa marinor eller båtklubbar är Sunstreams hydrauliska båtlyftar således ett ypperligt alternativ för att frigöra generöst med plats på land för att maximera och effektivisera verksamheten.

Så fungerar Sunstreams hydrauliska båtlyftar

Sunstream har två typer av hydrauliska båtlyftar. De bottenstående lyftarna, SunLift, står med fyra ben direkt på botten och är nästan helt dold under båten vid upphissat läge. Konstruktionen anpassas noggrant efter förutsättningarna och om havs- eller sjöbotten råkar vara mjuk monterar vi extra stora fötter för en bättre fördelning av trycket. På så sätt riskerar båtlyften inte att sjunka ner. Om det istället rör sig om bokstavligt talat stenhård bergbotten, borrar och bultar vi fast båtlyften för att den ska stå stadigt. SunLift är en sensationell kombination av kraftfull hydraulik och tåliga komponenter vilket resulterar i snabba och pålitliga lyft respektive sjösättningar för båtar upp till hela 16 ton. För att vi ska kunna montera dessa bottenstående hydrauliska båtlyftar krävs ett vattendjup på minst 1,2 m och högst 5 m.

Våra flytande båtlyftar kallas passande nog för FloatLift med den uppenbara fördelen att de inte behöver monteras fast i botten utan istället flyter följsamt vid vattenytan. Dessa pontoner är rotationsgjutna och skumfyllda vilket ger dem robusta och stabila egenskaper. De kan exempelvis inte punkteras och sjunka. Sunstreams Floatlift är en av världens bästa flytande båtlyftar och fyller alla krav på funktion och kvalitet som våra kunder efterfrågar.

Oavsett vilken typ av hydraulisk båtlyft du väljer drivs Sunstreams lyftar genom hydraulik. Ett hydraulsystem fungerar genom ett vätske- eller gastryck som genereras från pumpar, motorer, ventiler, regulatorer och ackumulatorer som tillsammans åstadkommer en mycket hög effekt och precision i lyften. Genom att utnyttja vätskornas inneboende egenskaper för att skapa ett kraftigt tryck har Sunstream lyckats med konsten att tillverka högkvalitativa hydrauliska båtlyftar som lever upp till krav och förväntningar. Att batterierna dessutom laddas upp via solceller gör dessa produkter hållbara på flera olika plan.

Jag vill veta mer!

Vi har sålt och installerat ett stort antal hydrauliska båtlyftar över hela Sverige och har modeller och tillbehör för alla applikationer.

Välkommen att kontakta Sunstream Boatlifts Nordic AB så bokar vi in ett besiktningsmöte och ger en kostnadsfri offert. Fyll i formuläret nedan eller ring 08-694 85 00.

  Skyddar båten mot det mesta

  Att ha båt innebär en hel del underhåll. Efter säsongen har båten samlat på sig en ansenlig mängd alger och havstulpaner som kräver ett intensivt skrubbande och regelbunden bottenmålning. Allt detta extraarbete är inte bara tidskrävande, utan även resurskrävande och inte särskilt vänligt mot miljön. Det diskuteras redan nu om ett förbud mot bottenmålning av alla båtar under 7 m, och de konventionella färgerna som innehåller någon form av gift kan snart förbjudas helt.

  Detta är förstås ett steg i rätt riktning, men innebär också att personer som inte hittar en ny lösning på problemet snart kommer att få svårt att vårda sina båtar på ett tillräckligt bra sätt vilket kan leda till skador. Med en hydraulisk båtlyft från Sunstream kan du slappna av. När du inte använder båten lyfter du enkelt upp den över vattenytan vilket minimerar riskerna för angrepp mot skrovet.

  Faktum är att även båtar påverkas av fukt och den totala vikten av plastbåt kan utgöras av hela 10 % vatten. Ett mer uppenbart hot mot båten när den ligger i vattnet är hårda vindar och stora vågor som sliter på tampar och kan få den att slå mot omgivande båtar eller bryggor. Hissa istället upp den på en båtlyft och oroa dig inte över att lämna båten utom synhåll när du reser bort.

  Elegant design och hög kvalitet

  När den hydrauliska båtlyften är nedsänkt i vattnet syns den inte över huvud taget. I upphissat läge med båten liggandes ovanpå, syns den i princip inte heller – tack vare en diskret och väl genomtänkt konstruktion. Att lägga till eller kasta loss är anmärkningsvärt enkelt och hur man än vrider eller vänder på det kan du glädjas åt en smidigare tillvaro i och kring båten. Kvaliteten i dessa båtlyftar är oklanderlig och vårt fokus ligger i att leverera hållbara lösningar som underlättar och förenklar livet för båtägare världen över. Vi kombinerar ny teknik och innovation med stilren och funktionell design och resultatet bottnar i sofistikerad ingenjörskonst med material som håller högsta kvalitet. Eftersom våra båtlyftar kan drivas helt och hållet av solenergi är de ett bra alternativ ur miljösynpunkt.

  Historien om Sunstream

  Sunstream BoatLifts grundades i Seattle år 1996, av den dåvarande flygplansingenjören Ken Hey. Sedan dess har Sunstream påverkat båtlivet globalt och är idag världens största tillverkare av hydrauliska båtlyftar. Med användare och kunder i konstant fokus har produkterna ständigt utvecklats och förfinats för att för att bli ännu bättre. Det handlar helt enkelt om att minimera underhållsarbetet och att ta hand om båtar på ett bättre och mer effektivt sätt. Med moderna lösningar och teknik har Sunstream tagit fram båtlyftar som är oslagbara i både funktion och kvalitet.

  Från 2004 säljs dessa fantastiska lyftar även i Sverige och vi är även verksamma i våra grannländer, Norge och Finland. Kanske är det vår tid med nya krav på minskade utsläpp och miljövänliga alternativ som gör Sunstream Boatlifts så populära. Eller så handlar det snarare om den enkla designen och all sparad tid som det innebär att slippa dra upp båten på land varje gång vi lämnar våra fritidshus. Oavsett vad det handlar om är vi otroligt nyfikna på fortsättningen och fortsätter med alla medel att ytterligare förbättra våra båtlyftar. Vi ser fram emot att installera en på din båtplats, marina eller båtklubb för att få chansen att visa vad vi går för!

  Vilken av Sunstreams båtlyftar är bäst för mig?

  Med stor erfarenhet av att leverera och installera våra båtlyftar i hela Sverige besitter vi kompetensen för att ta fram kundanpassade modeller och tillbehör för varje enskilt fall. Du är välkommen att kontakta våra serviceinriktade medarbetare här på Sunstream för att dela med dig av dina tankar och funderingar kring våra båtlyftar och dina förutsättningar. Efter en noggrann besiktning med kontroller av sjöbotten liksom andra faktorer som kan påverka valet av båtlyft på just din båtplats, tar vi fram ett skräddarsytt förslag med den absolut bästa lösningen för dig. Vi strävar alltid mot att etablera goda kundrelationer genom att ha ett öppet och respektfullt bemötande och lyssna noga på vad våra kunder har för egna idéer eller synpunkter.

  Tillbehör

  • Swiftshield – Automatisk övertäckning av båten
  • Sunstream Canopy – Tak över båten
  • Guide-ons – Styrpinnar för att enklare tilläggning
  • Motorstop – Hindrar båten att komma för långt fram på lyften
  • Catwalk – Gör det möjligt att gå på sidan av båten
  • Powerpack Shelf – Montera hydraulpumpen på lyften

  Vill du ha hjälp med att välja rätt båtlyft för just din båt, båtklubb eller marina?

  Vi har sålt och installerat ett stort antal hydrauliska båtlyftar över hela Skandinavien och har modeller och tillbehör för alla applikationer.

  Välkommen att kontakta Sunstream Boatlifts Nordic AB så bokar vi in ett besiktningsmöte och ger en kostnadsfri offert.